ФИТР и Семос Едукација: Бесплатни обуки за 1000 лица за вештачка интелигенција. Семос Едукација и Фондот за иновации и технолошки развој започнуваат партнерски проект за развивање и поголема имплементација на вештачката интелигенција во државата. Преку бесплатна едукација 1000 средношколци од 17 и млади до 29 години ќе имаат можност да учат како да ја применат…

Read More