ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
АРЦЕЛОРМИТТАЛ СКОПЈЕ
АРЦЕЛОРМИТТАЛ СКОПЈЕ

За нас

АрцелорМиттал поседува објекти за изработка на челик во повеќе од 20 земји, што не прави лидер во сите главни пазари за челик.
АрцелорМиттал е водечка светска компанија за челик, со годишен капацитет на производство од околу 130 милиони тони. Работиме во повеќе од 60 земји, со објекти за изработка на челик во повеќе од 20 земји, и сме лидер во сите главни пазари за челик.АрцелорМиттал е водечка светска компанија за челик, со годишен капацитет на производство од околу 130 милиони тони. Работиме во повеќе од 60 земји, со објекти за изработка на челик во повеќе од 20 земји, и сме лидер во сите главни пазари за челик.Во 2012 година, имавме приходи од 84.2 милијарди долари и производство на суров челик од 88.200.000 милиони тони, што претставува околу 6% од светското производство на челик. Околу 35% од нашиот челик се произведува во Северна и Јужна Америка, 47% во Европа и 18% во другите региони, вклучувајќи го Казахстан, Јужна Африка и Украина. АрцелорМиттал има водечка позиција на пазарот и пазарниот удел во Северна и Јужна Америка, Западна Европа, Источна Европа, ЗНД и Африка.

Запознај го работодавачот

Нашата филозофија за оперативност е да се произведе безбеден и одржлив челик, а нашиот пристап кон корпоративната одговорност има значајна улога во постигнувањето на тоа. Одговорниот пристап кон бизнисот е наш водич за сите наши активности, од ископувањето на железната руда, производството на челик, па се до испораката на готовиот производ.

Ние веруваме дека нашата позиција во челичната и рударската индустрија донесува уникатни обврски и можности. Ние имаме одговорност кон нашите акционери да работиме профитабилно, и одговорност кон сите чинители да го направиме тоа во етички, високо квалитетен и транспарентен начин.

Нашата стратегија за корпоративна одговорност се фокусира на четири области: инвестирање во нашите луѓе, правење поодржлив на челик; збогатување на нашите заедници и вредност која се заснова на првите три области - транспарентно управување.


Контакт

АРЦЕЛОРМИТТАЛ СКОПЈЕ
16-ТА МАКЕДОНСКА БРИГАДА 18 Скопје
Град: Скопје
Вработени:
Даночен број: 4030997270720
Матичен број:
Телефон: 389 2 3243 900 
Мобилен:
Емаил: skp-ggcontact@arcelormittal.com
Веб адреса: http://arcelormittal.com.mk/
*Корисникот што не контактира е согласен со правните информации.

Социјални профили на АРЦЕЛОРМИТТАЛ СКОПЈЕ