ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
Рок: 10.8.2020

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Република Македонија. Компанијата е дел од EVN групацијата. 

КАРИЕРА ВО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

За потребите на Одделот Информатички и телекомуникациски технологии, бараме:

JUNIOR DATABASE ADMINISTRATOR (М/Ж)

Работни задачи:

 • Администрација, проектирање, тестирање и поддршка на најновата генерација решенија - бази на податоци: Microsoft SQL Server
 • Одговорен за безбедносните аспекти на базите на податоци, превенцијата од загуба на податоци (Data Security, Backup & Recovery)
 • Инсталација и конфигурирање на Microsoft SQL Server бази на податоци
 • Познавање на миграциски техники за Microsoft SQL Server Искуство со middleware (апликациски сервери)
 • Остварување постапки за враќање на податоци (restore), имплементација на recovery процедури и редовен backup на системите. 

Потребни компетенции

 • Завршено високо образование VII/1 степен – Информатички системи
 • Искуство со администрирање на бази на податоци
 • Познавање на Microsoft производи и технологии
 • Познавање на оперативните системи Windows и Linux
 • Одлична интерна и екстерна комуникација со клиенти
 • Висока организираност и насоченост кон детали.

Ве молиме во предметот на пораката задолжително наведете ја работната позиција за која што аплицирате.

Само кандидатите кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју.
Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Познавате некого кој би бил одличен за ова работно место?

Проследете му го огласот!

Запознај го работодавачот
ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ДООЕЛ Скопје

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Република Македонија. Компанијата е дел од EVN групацијата.
Најважна цел за Електродистрибуција е сигурно и квалитетно снабдување на корисниците со електрична енергија.
Од влезот на групацијата EVN во Македон