ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
ЛАЦТАЛИС МК ЛОГИСТИКА ДООЕЛ експорт-импорт Битола
ЛАЦТАЛИС МК ЛОГИСТИКА ДООЕЛ експорт-импорт Битола
Слика за продавачот ЛАЦТАЛИС МК ЛОГИСТИКА ДООЕЛ експорт-импорт Битола
Адреса: ИНДУСТРИСКА 1
Град: Битола
Вработени:
Даночен број: MK4002014535966
Матичен број:
Телефон: +389 (0)2 3217 966 
Емаил: info@lactalismk.mk
Веб адреса: https://lactalismk.mk/
Следи
АКТИВНИ ОГЛАСИ
За нас

Основана во 1933 година од Андре Бение во Лавал, низ три генерации Групацијата Лакталис остана верна на својата првична заложба за преработка на млеко.

Денес Групацијата Лакталис е глобален лидер во млечната индустрија. Присутна е во сите сегменти на пазарарот на млечната индустрија. Групацијата е производител на сирење број еден во светот и е европски лидер во рамките на потрошувачката на млеко и на пазарите на путер и млечни намази.

Групацијата Лакталис е главен играч и во категориите на разладени млечни производи и млечни состојки, како што е индустријата за услуги за храна. Сѐ позначајно место добива и во рамки на пазарите за клиничка и детска исхрана.

Благодарение на глобалното присуство, Групацијата Лакталис отсекогаш можела да ги предвиди новите трендови на пазарот и да се приспособи на режимите на производство и потрошувачка, притоа почитувајќи ги локалните и културните специфичности на секоја земја.