ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
ЛЕВИДИА ДООЕЛ увоз-извоз Зелениково
ЛЕВИДИА ДООЕЛ увоз-извоз Зелениково
Слика за продавачот ЛЕВИДИА ДООЕЛ увоз-извоз Зелениково
Адреса: УЛИЦА 1 1, Качанички Пат
Град: Скопје
Вработени:
Даночен број: MK4080012533282
Матичен број:
Телефон: 02 614 76 59
Веб адреса: https://www.levidia.com.mk/
Следи
АКТИВНИ ОГЛАСИ
За нас

Левидиа со својот расадник за овошни садници, матичњаци и гарден центар за хортикултурно уредување е прва странска инвестиција во Р. Северна Македонија која што направи спој помеѓу овоштарството и хортикултурата. Фирмата е основана во 2012 год со помош на финансиска поддршка од Турција.

Расадникот за овошни садници и матичњаци е на површина од 21 хектари во еколошкиот регион Зелениково, покрај реката Вардар. Произведуваме саден материјал на ин-витро подлоги кои се сертифицирани и воведуваме нови сорти кои што се барани на европските пазари. Настојуваме да го доближиме нашето овоштарство до стандардите на ЕУ. Учествуваме во изработка на програми за ИПАРД и други апликации кои што го поддржуваат финансиски нашето земјоделие.

Гарден центарот Левидиа се наоѓа во Визбегово, на Качанички пат (патот за Косово) на површина од 5.000м2. Изобилува со секаков вид на саден материјал: овошни садници, декоративни растенија за надворешно уредување, егзотични и тропски растенија, сезонско цвеќе, семиња и друг посадочен материјал. Исто така ја збогативме програмата со органски и неоргански ѓубрива и препарати за заштита на растенијата. Неуморно работиме на промовирање и унапредување на нашата околина