ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
Рок: 10.8.2020

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Република Македонија. Компанијата е дел од EVN групацијата.

КАРИЕРА ВО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА

За потребите на Одделот Информатички и телекомуникациски технологии, бараме:

SENIOR DATABASE ADMINISTRATOR (М/Ж)

Работни задачи:

 • Проектирање, кодирање, тестирање и поддршка на најновата генерација решенија - бази на податоци: Microsoft SQL Server, Oracle.
 • Одговорен за безбедносните аспекти на базите на податоци, превенцијата од загуба на податоци (Data Security, Backup & Recovery)
 • Конфигурирање на бази на податоци
 • Администрација на Standby/Failover (Oracle Data Guard, Microsoft SQL Failover Cluster)
  Oracle RAC & ASM, Microsoft SQL Cluster Server инсталација и администрација
 • Познавање на миграциски техники за Microsoft SQL Server и Oracle Искуство со middleware (апликациски сервери)
 • Остварување постапки за враќање на податоци (restore), имплементација на recovery процедури и редовен backup на системите.

Потребни компетенции

 • Завршено Високо образование VII/1 степен – Информатички системи
 • 5+ години искуство со администрирање на бази на податоци
 • Напредно познавање на Microsoft и Oracle производи и технологии
 • Напредно познавање на оперативните системи Windows и Linux
 • Одлична интерна и екстерна комуникација со клиенти
 • Висока организираност и насоченост кон детали.

Ве молиме во предметот на пораката задолжително наведете ја работната позиција за која што аплицирате.

Само кандидатите кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју.
Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Познавате некого кој би бил одличен за ова работно место?

Проследете му го огласот!

Запознај го работодавачот
ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ДООЕЛ Скопје

Електродистрибуција ДООЕЛ е компанија чија главна дејност е дистрибуција на електрична енергија во Република Македонија. Компанијата е дел од EVN групацијата.
Најважна цел за Електродистрибуција е сигурно и квалитетно снабдување на корисниците со електрична енергија.
Од влезот на групацијата EVN во Македон