ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
СИМПО ДОО увоз-извоз Скопје
СИМПО ДОО увоз-извоз Скопје

За нас

Фабриката за мебел „Sima Pogačarević", од која се разви денешната фирма SIMPO, е основана во 1963 година во Врање. Во периодот од 1963 – 1980 год. доаѓа до ширење на производствените капацитети со основање на Фабрика за тапетарски производи, Фабрика за теписи и Фабрика за производство на штофови и други декоративни ткаенини за потребите на индустријата за мебел и опремување ентериери.
Продолжува ширење на производните капацитет на SIMPO со надополнување на Фабриката за стилски мебел, Фабриката за душеци и Фабриката за детски мебел. Во овој период произведена е и првата „Mojca“, со децении најпопуларната гарнитура во бивша Југославија, која и денес е еден од омилените модели на купувачите.
Секоја организација има свој раст и пад, а СИМПО својот голем пад го доживеа во 2014 година. Вистинската сила се огледува во тоа што и во најтешките моменти се собраа сите расположливи ресурси и се продолжи напред. Клучна помош да направи историски пресврт на СИМПО ја даде Владата на Република Србија. Изработен е и усвоен Програм за финансиско-економска консолида

Запознај го работодавачот

Денес СИМПО е произведувач на мебел со најдолга традиција и по избор на потрошувачите најомилен мебел во Србија и пошироко. Секојдневно нашите вешти мајстори, архитекти, дизајнери, инженери, продавачи, монтери итн. вредно работат како би стасал најдобриот мебел до купувачите, до домовите во кои се создаваат најубавите фамилијарни спомени и деловни простори каде што се создаваат успеси. Ние сме една голема фамилија која создава мебел кој има душа и ги прави посебни домовите и деловните простории ширум Србија и Европа. Со купување на мебел од СИМПО не добивате само парче мебел со идеално балансиран квалитет, дизајн, функционалност и иновативност, туку внесувате во својот ентериер посебен дух и енергија. Задоволството на нашите купувачи нам ни е најголема награда бидејќи тие ја создаваат нашата голема фамилија. Горди сме со тоа што нашата фамилија секојдневно се зголемува.

Ние создаваме мебел кој има душа, а заедно со вас креираме големи и посебни приказни... КРЕИРАМЕ УДОБНА ИДНИНА


Контакт

СИМПО ДОО увоз-извоз Скопје
Ул. Пандил Шишков бр. 2, 1000 Скопје
Град: Скопје
Вработени:
Даночен број: MK4030992259753
Матичен број:
Телефон: 023131255
Мобилен:
Емаил: info@simpo.mk
Веб адреса: http://simpo.mk/index.html
*Корисникот што не контактира е согласен со правните информации.

Социјални профили на СИМПО ДОО увоз-извоз Скопје