ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
СТОПАНСКА КОМОРА на Македонија Скопје
СТОПАНСКА КОМОРА на Македонија Скопје

За нас

Како застапници на интересите и гласот на бизнис-секторот, коморите се институции со долга историја и претставуваат значаен економски фактор во секоја држава без разлика на видот на системот на коморско уредување. Според официјалните податоци, првите зачетоци на коморското организирање на територијата на Македонија се евидентирани од 1922 година кога со Законот е основана Трговско-инустриската комора со седиште во Скопје. Комората, како облик на организирање на стопанството во Република Македонија, со својата активност, извршувајќи ги своите функции, даде огромен продонес за развојот на македонското стопанство, а пред се`, за стручното оспособување на кадрите, подобрување на квалитетот на производството, развојот и афирмацијата на стопанските потенцијали преку пропаганда, промотивна и претставничка функција на одредени специјализирани организации чиј основач беше Стопанската комора.

Коморите го отсликуваат степенот на развој на општествено-политичките и економските односи, а со тоа и степенот на развој на пазарната економија во една држава. Така, денес, коморите нудат широка палета на услуги за своите членки.


Контакт

СТОПАНСКА КОМОРА на Македонија Скопје
ул. Димитрие Чуповски бр. 13 Скопје
Град: Скопје
Вработени:
Даночен број: MK4030962253440
Матичен број:
Телефон: (02) 3244000
Мобилен:
Емаил: ic@mchamber.mk
Веб адреса: http://www.mchamber.mk/
*Корисникот што не контактира е согласен со правните информации.

Социјални профили на СТОПАНСКА КОМОРА на Македонија Скопје