ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
СВИССЛИОН ДОО
СВИССЛИОН ДОО
Раководител на продавница-продавач во Гостивар
Скопје
Рок - 30.9.2020
Конкурирајте

За нас

ПИ СВИССЛИОН ДОО Скопје е горд член на концернот СВИССЛИОН – ТАКОВО , кој е еден од најголемите и најпознатите производители на храна и пијалоци во Југоисточна Европа.

Во 1998 година, ПИ СВИССЛИОН ДОО Скопје започнува со работа, прво како генерален дистрибутер, а потоа и со производствен погон како “Green field” инвестиција.

Во 2001 година, со единствена цел за постигнување на максимална продуктивност и ефективност во работата, компанијата се дели на СВИССЛИОН ДОО Скопје, со основна дејност производство на кондиторски производи и СВИССЛИОН Мак ДОО Скопје, со основна дејност продажба на големо и мало и дистрибуција на целиот асортиман на групацијата SWISSLION.

Во 2005 година СВИССЛИОН ДОО Скопје ја проширува својата дејност со нова производна линија за солено трајно пециво, а во 2006-та, станува доминантен сопственик на АД АГРОПЛОД Ресен и врши целосна ревитализација и модернизација на фабриката, со широк асортиман на познати брендови. Во 2011 СВИССЛИОН продолжи со својата развојна политика и инвестираше во нова трафостаница и нов погон за дражирани производи.

Од 2012 година кога и се дефинираше финално сопственичката структура на АД АГРОПЛОД, СВИССЛИОН во Македонија ги има сите предуслови за континуран раст и развој. Моментално СВИССЛИОН во Македонија делува преку 4 правни субјекти и тоа:

  • ПИ СВИССЛИОН ДОО Скопје – со основна дејност трговија со прехрамбени производи
  • СВИССЛИОН-АГРОПЛОД ДООЕЛ Ресен – со основна дејност производство на кондиторски производи
  • СВИССЛИОН АГРАР ДОО Ресен – со основна дејност производство на јајца
  • АГРОПЛОД АД Ресен – со основна дејност земјоделие

Запознај го работодавачот

Независно дали сте млади или стари, љубители на црна или бела чоколада, кикирики, сирење, крцкав флипс или кекс со овошно желе – нашите производи ќе ги задоволат вашите потреби за вкусни залчиња и уживање во нашите слатки и солени вкусови.

Иако производите на SWISSLION се продаваат на повеќе континенти, сепак главната ориентација се балканските земји. Производите кои се произведуваат во Македонија се пласираат во Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Словенија, Бугарија, а исто така и во Шведска, Данска, Америка и Австралија, при што околу 60% од вкупното производство е наменето за извоз.

Од аспект на стандардите за безбедност на храна, SWISSLION секогаш бил чекор понапред. Уште во 2005 година, го доби HACCP сертификатот, а веќе наредната година беше првата компанија во Македонија којашто го доби интернационалниот сертификат за безбедност на храна ISO 22000:2005. Во 2008 СВИССЛИОН го доби и Kosher сертификатот кој претставува единствен предуслов за извоз на пазарите со еврејска популација, а успешно го имплементираше и HALAL стандардот, кој ја таргетира муслиманската популација. Стекнувањето на IFC сертификатот само го надополни протфолиото и со тоа се отворија вратите на европските ланци на супермаркети. Уште една новост од аспект на интернационалните стандарди е добивањето на најновиот сертификат за безбедност на храна  FSSC 22000:2010, со што СВИССЛИОН ќе може непречено да ги освојува европските и светските пазари, без исклучок.

Пред нашите производи да излезат од нашите фабрики и да тргнат на сите четири страни од светот, нашиот тим на професионалци во сопствените микробиолошки лаборатории будно ги контролира истите. Безбедноста на храната произведена под брендот SWISSLION е бескомпромисна, па затоа во Македонија постојат две интерни лаборатории, опремени со најмодерна опрема во која се користат највисоките стандарди за потврдување на микробиолошката безбедност на производите.


Контакт

СВИССЛИОН ДОО
Јадранска Магистрала бр. 127 1000 Скопје, Визбегово
Град: Скопје
Вработени:
Даночен број: 4030998342636
Матичен број: 5229782
Телефон: +389 (02) 2600 423
Мобилен:
Веб адреса: https://swisslion.com.mk/
*Корисникот што не контактира е согласен со правните информации.

Социјални профили на СВИССЛИОН ДОО