„Аптера“- соларно електрично возило на три тркала е во фокус на многу љубители на електричните автомобили. Компанијата Aptera Motors се подготвува за првото масовно производство на соларен автомобил до крајот на годината. Автомобилот се смета за ултра-аеродинамично електрично возило и се движи на три тркала. Покриено е со 34 квадратни метри соларни ќелии, што може…

Read More