Европските банки создаваат конкурент на Visa и Mastercard. Групата, во која се Дојче банка, БНП Парибас и УниКредит, иницираше формирање на пан-европски сервис за плаќање, а е поддржана и од Брисел. Повеќе од 30 најголеми европски банки и процесори за картички планираат да воспостават услуга за плаќање што ќе може да им конкурира на група…

Read More