Учениците од Битола, Трајчевски и  Атанасовски ќе не претставуваат на  Европски квиз на пари. Благоја Трајчески и Михаил Атанасовски од основното училиште „Св. Климент Охридски“ од Битола се победници на националниот натпревар. Тие ќе ја претставуваат нашата земја на финалето на „Европскиот квиз на парите“, коешто ќе се одржи виртуелно, на 20 април 2021 година,…

Read More