Во САД се очекува најголемото купување на акции во историјата. Вол Стрит очекува доспевање на неколку милијарди долари свеж капитал во текот на оваа недела. Средствата, треба да ги вбризгаат малите инвеститори, откако на нивните сметки ќе им „легнат“ парите од пакетот економски стимулации. Компанијата „Vanda Research“ оценува дека малите инвеститори може да купат акции…

Read More