„Мерцедес“ сака да му го земе тронот на „Тесла“. Брендот „Мерцедес“ подготвува нов електричен модел, кој би требало да дебитира на 15 април. Тоа е моделот што се очекува да го преземе тронот од „Тесла“ како целосно електрично возило со најголем дострел. Моделот EQS, што прв ќе биде претставен, е едно од осумте електрични возила…

Read More