Xiaomi вложува 10 милијарди долари во електрични возила. Производителот на паметни телефони Xiaomi е уште една кинеска компанија која влезе во растечката индустрија на електрични возила на најголемиот светски пазар на автомобили. Таа оваа недела најави инвестиција од 10 милијарди долари во секторот на електрични возила во текот на следната деценија. Xiaomi -подружница за е-…

Read More