Една третина од потрошувачите во Македонија користат паметни телефони при плаќање. Овој голем потенцијал за раст на употребата на дигитални паричници го покажа регионалното истражување на Visa.  Според ова истражување, главните причини за користење на мобилно плаќање се погодноста, без ризик од губење на паричникот и брзината. Додека кај еден дел мобилното плаќање произлегло поради…

Read More