Фолксваген стана највредна компанија на германскиот пазар на капитал, откако објави дека ќе гради фабрики за производство на батареии за електрични возила. Редовните  акции на Volkswagen (VW) вчера се искачија за 11 проценти и со тоа неговата  пазарната вредност се искачи на 140 милијарди евра. Овој раст го тргна од водечката позиција  SAP, чија пазарната…

Read More