„Мистер долар“, остатокот од светот и ковид- кризата. Можеби нема земја во светот во која американскиот „Долар“ не е една од алтерантивните валути за плаќање во меѓународната трговија. Тој е и меѓународно средство за плаќање во трговијата со суровата нафта. Оттаму, доларот, некои економисти го сметаат за „мистер долар“, а таа „титула“ американската валута ја…

Read More