„ВЕ Гевгелија“нова ветерна електрана во Македонија, ќе  се гради на потегот помеѓу селата Стојаково и Селемлии во Општина Богданци.  Реализацијата на новата инвестиција од 40 милиони евра  треба да се реализира до 2023 година и е со предвиден капацитет од 30MW. „Интеренерго“ ја започнува реализацијата на големиот проект Денес во општина Богданци се официјализираше стартот…

Read More