Google ја менува постапката за дигитално рекламирање. Google планира да престане со продажба на реклами засновани врз индивидуални пребарувања на повеќе веб-страници. Постапка што може да го забрза пресвртот во индустријата за дигитално рекламирање. Alphabet Inc, односно матичната компанија на Google, наведе дека од 2022 година, планира да престане да вложува во технологии за следење,…

Read More