Македонските и Руските стартапи  ја интензивираат соработката. Зголемувањето на соработката помеѓу македонските и руските иновативни стартапи, како и креирање на засебна акцелераторска програма, преку која стартапите од двете земји ќе работат на поголемa инвестициска подготвеност, беше дискутирано на средбата која ја одржаа директорот на ФИТР, Коста Петров и Аркади Дворкович, претседател на Фондацијата „Сколково“ во…

Read More