Јавни набавки без јавен оглас. Расте примената на нетранспарентноста со меѓусебно преговарање, објави денес Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) . Таа го презентира Извештајот од мониторингот на јавните набавки за периодот јануари-јуни 2020 година. Во мониторираниот период, преку нетранспарентната постапка со преговарање без објавување оглас се склучени договори во вредност од 11 милиони евра. Тоа…

Read More