Уметничкото дело на роботот Софија е продадено за 689 000 американски долари. Мултиталентираниот робот, Софија кој може да зборува, да се шегува, да пее, па дури и да создава уметност, предизвика бура во светот на уметноста. Дигиталното дело што го создаде беше продадено на аукција за 688.888 американски долари во форма на таканаречен незаменлив токен…

Read More