Шест медали за вината на „Тиквеш“ во Кина. Вината на ВВ „Тиквеш” и на „Tikveš Châteaux&Domainеs” освоија шест медали на престижниот вински натпревар во Хонг Конг. Добро познатото црвено „Т’га за југ“ – берба 2019-та од ВВ „Тиквеш“ доби двоен златен медал на најголемиот и најпрестижен кинески вински натпревар – „China Wine & Spirits Awards…

Read More