ПРЕБАРАЈ ФИРМА
Filters
Пребарување
ВИНЕРБЕРГЕР ДООЕЛ Виница
ВИНЕРБЕРГЕР ДООЕЛ Виница
Слика за продавачот ВИНЕРБЕРГЕР ДООЕЛ Виница
Адреса: ул. „ИГМ Пролетер“ бр. 1 2310 Виница
Град: Виница
Вработени: 126
Даночен број: MK4005989101036
Матичен број:
Телефон: 033/361-332
Емаил: office.mk@wienerberger.com
Веб адреса: https://www.wienerberger.mk/
Следи
АКТИВНИ ОГЛАСИ
За нас

Wienerberger е најголемиот светски производител на тули и фасадни тули, лидер на пазарот за покривна глинена ќерамида во Европа, како и за бетонски плочи и плочки во Средна и во Источна Европа.

Wienerberger Building Solutions (WBS) е присутен во 31 земја од Европа, како и во Кина, Индија и САД, брои повеќе од 10.200 вработени и поседува 227 погони во 27 земји. Компанијата Wienerberger е основана во Виена во 1819 година, каде што и ден-денес е нејзиното седиште.

Глинени тули: број 1 во светот
Фасадни тули: број 1 во Европа
Глинени ќерамиди: број 1 во Европа
Бетонски плочки: број 1 во Европа