Во Antoris, ние сме преданите на осигурување на безбедноста и приватноста на нашите кандидати. Оваа страница обезбедува важни информации во врска со мерките за безбедност, како и упатства за идентификација и пријава на обидите за превари поврзани со нашите услуги.

Мерки за безбедност:

Сигурна Веб-страница: Нашата веб-страница е обезбедена со енкрипција за да го заштитиме Вашето лично информирање при пренос на податоци.

Приватност: Вашите лични информации се третираат со најголема доверливост и се користат само за цели на рекрутација и комуникација со Вас.

Свесност за превари (Phishing):

Превара (Phishing) е измамнички обид за добивање на чувствителни информации како кориснички имиња, лозинки и финансиски детали со претставување како доверлив извор. Еве неколку совети како да ги идентификувате и избегнете обидите за превари:

Е-пошта (Emails): Бидете внимателни кон е-поштите кои бараат чувствителни информации, содржат сомнителни линкови или доаѓаат од необични адреси. Antoris никогаш нема да Ви бара Вашите лозинки или лични информации преку е-пошта.

URL-ови (Веб-адреси): Внимавајте на URL-овите на веб-сајтовите пред внесување на логин информации. Вистинските веб-сајтови на Antoris имаат URL-ови кои започнуваат со "https://antoris.mk/"

Прилози: Не отвaрајте прилози или не преземајте датотеки од непознати или сомнителни извори.

Сомнителни барања: Бидете внимателни при барања за финансиски трансакции или плаќања кои не ги иницииравте сами.

Пријавување на Превари:

Доколку сомневате дека сте добиле обид за превара или сте наиделе на измамнички веб-сајт или комуникација поврзани со Antoris, ве молиме пријавете го тоа на нашиот тим за безбедност веднаш. Можете да не контактирате на magazin@antoris.mk.

Останете Информирани:

Ги подтикнуваме кандидатите да останат информирани за практиките за онлајн безбедност и преварничките обиди. Редовно проверувајте ја оваа страница за обнови и дополнителни информации за безбедност.

Вашата безбедност е наш приоритет. Со следење на овие упатства и со останување внимателни, можете да ја заштитите Вашата лична информација и да придонесете кон посигурна онлајн средина.