1. Вовед

Добредојдовте на Анторис. Ние го почитуваме вашиот приватен живот и се обидуваме да го направиме вашиот онлајн доживување што позитивно и информативно. За да го постигнеме ова, ние користиме технологии како колачиња, тагови и скрипти (заеднички наречени "колачиња") за подобрување и персонализирање на вашето доживување на нашата веб-страница.

Оваа Политика за колачиња е дизајнирана да ви помогне да разберете што се колачиња, како ги користиме и вашите избори поврзани со нивната употреба. Користејќи ја нашата веб-страница, се согласувате со користењето на колачиња како што е опишано во оваа политика.

2. Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки кои се зачувуваат на вашиот компјутер или мобилен уред кога ги посетувате веб-страниците. Тие широко се користат за да направат веб-страниците да функционираат или работат поефикасно, како и за да обезбедат информации на сопствениците на веб-страниците.

3. Како ги користиме колачињата

Користиме колачиња за различни цели, вклучувајќи, но не се ограничувајќи на:

Основни колачиња: Овие колачиња се неопходни за правилното функционирање на нашата веб-страница. Тие ви овозможуваат да се навигира по веб-страницата и да ги користите нејзините функции. Без овие колачиња, веб-страницата може да не функционира како што е наменето.

Аналитички/Перформанс колачиња: Овие колачиња ни помагаат да разбереме како посетителите интерактираат со нашата веб-страница со собирање и известување на информации анонимно. Ги користиме овие податоци за да ја подобриме нашата веб-страница и вашето доживување како корисник.

Колачиња за функционалност: Овие колачиња ви овозможуваат да ги запомните вашите предференции и да го прилагодите вашето доживување на нашата веб-страница. На пример, тие можат да ги запомнат вашите јазични предференции или регион.

4. Вашите Избори

Можете да управувате или избришете колачиња според вашите преференци. Повеќето интернет прелистувачи автоматски ги прифаќаат колачињата, но обично можете да ги измените поставките на прелистувачот за да одбиете колачиња, ако тоа предпочитате. Сепак, ова може да го спречи целосното искористување на веб-страницата.

За повеќе информации како да контролирате колачиња во вашиот интернет прелистувач, се консултирајте со документацијата на прелистувачот.

5. Промени во нашата Политика за колачиња

Можеме да ја ажурираме оваа Политика за колачиња од време на време за да се одразат промени во нашите практики или поради други оперативни, правни или регулативни причини. Сите ажурирања ќе бидат објавени на оваа страница со променет "Последно ажурирано" датум.

6. Контакт

Ако имате било какви прашања или сомнежи поврзани со нашата употреба на колачиња или оваа Политика за колачиња, контактирајте не на: magazin@antoris.mk