Италијанците за прв пат видоа фотографии од новиот крагуевачки модел „Fiat Grande Panda“

Ова е првата панда произведена надвор од Италија, поточно во Србија во истата фабрика каде што претходно се произведуваше „Фиат 500Л“. И иако Италијанците се незадоволни од тоа што Фиат не се произведува во Мирафиори во Торино, кои очајнички чекаат таа фабрика конечно да почне, сепак Стелантис ја избра Србија за нивните инвестиции во странство.

Препорачани

Бренд клуб

Економија

Образование

Живот

Култура

Наука

Општество

Настани