Додека Виталиа ја слави својата 30-годишнина, компанијата не само што гледа наназад, туку и инвестира во иднината - конкретно, иднината на нашите деца. Со организирањето на првата детска трка во Скопје на 24 септември, Виталиа ја нагласува својата постојана посветеност за промовирање на здрав начин на живот уште од мали нозе.

Иницијативата насловена „Здраво, здрави навики“, - Прва Детска Трка, е далеку од еднодневен настан. Во пресрет на главната трка во Градскиот парк во Скопје, планирани се четири мини настани за подготовка низ различни македонски градови.

Овие помали настани за загревање служат и како додаток на главниот настан и можност за вклучување на заедницата во промовирање на физичка активност и здрав начин на живот за децата. На 2 септември се одржа настанот во Битола, а оваа сабота со почеток од 18 часот, екипата на Виталиа ќе тренира со дечињата од Охрид.

Но, оваа трка не е само за трчањето, тоа е фестивал на здрав живот. Настрана од адреналинот на трките, тој ден има и спектакуларна лотарија каде младите учесници имаат шанса да освојат возбудливи награди кои се движат од велосипеди до електрични тротинети. Целта на Виталиа е да порача дека во оваа трка секој е победник.

„Децата се нашата иднина, а негувањето на нивниот сеопфатен развој е наша одговорност“, вели Искра Ветаџокоска-Муцунска, генерален директор и косопственик на Виталиа. Оваа детска трка е доказ за посветеноста на компанијата за зајакнување на темелите на здравиот живот преку информиран избор за храна и останување активни во текот на понатамошниот живот.

Отворајќи ја трката за учесници од сите сфери на животот, настанот има за цел инклузивност и забава. Семејствата, пријателите и поддржувачите се охрабруваат да се приклучат на прославата и да ги бодрат нашите млади спортисти. 

Во време кога здравјето е поважно од кога било, трката на Виталиа е значајна пресвртница што ги спојува здравјето, заедницата и ветувањето за посветла, поздрава иднина